Progresul tehnologiei combinat cu costurile de productie reduse ? toate acestea va spun ca puteti acum sa cumparati o banda de alergare pentru uz la domiciliu cu control gradient, cu programe presetate si o functionare care este extrem de apropiata de benzile de alergare comerciale de calitate pentru mai putin de 1000Euro!
Ceea ce este foarte bine, pentru ca alergatul si urcatul dealurilor reprezinta forme foarte bune de antrenament cardiovascular si ambele sunt eficiente atat in controlul greutatii cat si in reducerea grasimii din corp. O banda buna de alergare poate oferi un nivel de amortizare atat de ridicat incat face ca cei mai exotici pantofi de sport sa dea senzatia unui flip-flop, fara sa trebuiasca sa cauti rutele fara trafic si poluare, dar sigure, mai ales pentru femei in serile de iarna.
Dar benzile de alergare presupun o tehnologie mai complexa decat celelalte tipuri de echipament? (cum ar fi cross trainers (bicicletele), ceea ce inseamna ca trebuie sa te gandesti bine inainte de a te repezi sa cumperi acel produs)
Foarte important cand cumparati o banda de alergare:
Asigurati-va ca banda de alergare se vinde impreuna cu o garantie a service-ului, pentru ca multe marci de import se vand doar cu garantia pieselor (doar nu vreti sa schimbati un nou motor chiar d-voastra, etc). Asigurati-va ca garantia nu se ofera cu intoarcerea la baza (d-voastra platiti transportul), intrebati daca inginerul vine la d-voastra acasa sa faca reparatia.
Este important sa cumparati un produs cu nume de marca cunoscut “high street” pentru care se ofera service adecvat in toata tara. Astfel, daca vanzatorul cu amanuntul dispare, garantia d-voastra este totusi valabila la producator. Acum multi producatori ofera garantii pentru toata viata aparatului pentru motor si o garantie prelungita pentru structura si componente.
* Dimensiuni generale – Verificati daca se incadreaza in locul in care doriti sa-l puneti (langa o sursa de energie) cu destul loc pentru a va urca si coborati de pe aparat. Daca locul este mic, ganditi-va si la benzile de alergare rabatabile.
* Puterea motorului – Ar trebui sa aiba cel putin 2.0 cai putere si sa aiba un bun efort de torsiune (la viteze foarte mici, cureaua nu trebuie sa incetineasca cand pasiti pe ea)
* Amortizarea si stabilitatea benzii – Cum te simti cand alergi pe banda de alergare? O banda buna de alergare ar trebui sa ofere o amortizare excelenta, dar sa nu scuture, sa nu agite, sa nu faca zgomote sau sa vibreze la fiecare pas.
* Cureaua sau banda de rulare – verificati daca banda este destul de lata (se recomanda de la 40cm in sus) si destul de lunga pentru a se adapta stilului d-voastra de alergat fara sa aveti crampe si sa se miste lin pentru punte, chiar si cand mergeti la viteza mica.
* Viteza maxima – Asigurati-va ca este cu cel putin 3Km/ora mai mare decat pasul d-voastra obisnuit de alergat? pentru ca motoarele benzilor de alergare care sunt folosite la viteze maxime pe perioade lungi nu vor rezista prea mult.
* Gradientul maxim (inclinarea) -? Gradiente maxime mai mari, de ex. 12%+ sunt folositoare pentru exercitiile de mers. Mai verificati si cat de repede se schimba gradientul cand apasati butonul!
* Pupitru feedback si usurinta utilizarii – cat de clare si inteligibile sunt informatiile de pe afisaj? Cat de usor este accesul la programe (daca exista)? Daca sunt butoanele destul de vizibile si usor de folosit?
* Programele – multe benzi de alergare ofera antrenamente la intervale anume, curse de alergat in panta sau va dau posibilitatea sa va creati propriul d-voastra program de alergat/ mers. Unele mai afiseaza si controlul ritmului cardiac.
* Zgomotul – cat de zgomotoasa este banda de alergat mai ales la viteze mai mari? Benzile de alergare mai silentioase de obicei au un standard mai ridicat de structura si motor.
* Rabatarea – Se rabateaza banda de alergare pentru a putea fi depozitata?
* Standardul structurii – Structurile sudate sunt mai bune decat structurile prinse cu suruburi (suruburile se pot desprinde sub presiune si greutate mare) iar banda de alergare nu trebuie sa se scuture vizibil cand calcati pe ea (este semnul unei constructii fragile)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu